A napokban a fotózás foglalt le. Bevallom nem is nagyon jutott eszembe a főzés. Ez a recept is már pár napos, de azért csak felkerül, hogy a kecske is megéljen, de a káposzta is megmaradjon... :)
Hozzávalók:
2 sárgarépa (erdélyieknek murok)
1 közepes petrezselyem szár
1 zöldborsó konzerv
2 kis marék rizs
1 hagyma
kevés olaj
só, bors
1 citrom leve
Elkészítés:
A hagymát az oljon megpirítjuk kicsit, hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyem szárat. 2-3 percig pirítjuk, hogy kapjon jó ízt az egész és a konyhát belengje a jó illat, ekkor felöntjük vízzel, beleborítjuk a borsó konzervet, és a rizst is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. Így főzzük addig, amíg minden zöldség kellően puhára fő, és a rizs "kivirágzik" fövés közben. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét, de vigyázat, aki nem szereti túlzottan savanyúan, az ne használja fel mind, akinek pedig nem elég savanyú az tehet még hozzá (a tányérjában).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése