Ezt a receptet anyukámtól tanultam, aki az anyósától, és gondolom még a sor folytatódik pár generációra visszamenőleg. Leginkább nekem a lecsóra hasonlít, és pont annyira szeretem is.
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
1/2 kg paradicsom
1/2 dl olaj
1 fej hagyma
1 köteg petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, és 1-2cm darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és fél centis kockákra vágjuk.
Egy lábosban megpirítjuk az olajon a hagymát, és rétegezve rárakjuk a babot, a paradicsomot és a petrezselyemzöldet. Kis tűzön, időnként megkevergetve hagyjuk párolódni/főni egy órát.
Mellé süssünk valamilyen natúr húst, és ha gondoljuk, főzzünk kevés rizst, de ez elhagyható, anélkül is remek ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése