Tehát a recept és az elkészítés:
Hozzávalók:
4 friss pisztráng (lehetőleg olyan, amit akváriumból veszünk, és a halas bácsi meg is pucolja nekünk)
1 citrom
só, bors
4-6 krumpli (mérettől, és étvágytól függően)
4 e.k. olíva olaj
1/2 t.k. morzsolt chili paprika
2 t.k. rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A megpucolt halakat megmossuk, leitatjuk a vizet róluk, és besózzuk, borsozzuk (kívül-belül). Itt ajánlom, hogy akinek van ciromos bors keveréke, az azt használja. Aztán felszeleteljük a citromot, egy jól zárható edény aljába helyezzük felét, rá a halakat, majd fölül a maradék citromot. Egy órát hagyjuk a hűtőben ismerkedni őket, de fél óra után megfordítjuk a halakat, és a ciromkarikákból a hasukba is teszünk néhányat.
Eközben az olajat a chilivel, sóval, borssal, és rozmaringgal összekeverjük, hogy amíg a hal pácolódik, és a krumpli pucolódik, addig oldódjanak ki az ízek.
A krumplit sütés előtt pucoljuk meg, és vágjuk kockákra, majd jól forgassuk bele a fűszeres olajba. Sütőben 150 fokon kb. 45 perc alatt elkészül. Az első 20 percben födjük be alufóliával, majd forgassuk meg és süssük még 20-25 percet.
Mikor a krumpli kész, egy tepsibe helyezünk alufóliát, majd erre a halas ciromkarikákat, és erre fektetjük a halakat. Lefödjük egy újabb alufóliával és kb. 180 fokon 15 perc alatt puhára pároljuk. Ezután megforgatjuk, és 10-15 perc alatt fólia nélkül sütjük.
Tálalásnál ajánlom, hogy a citromos-halas lét csurgassuk rá a halakra. Nagyon finom mártogatóst kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése