2011. május 25., szerda
Házi vaj
Minden vajkedvelő figyelmébe.
Tegnap este házi vajat "köpültem". Borzasztóan egyszerű, és szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
600 ml 30%-os tejszín
Elkészítés:
Robotgépbe töltjük a tejszínt, bekapcsoljuk a gépet, és 3-4 perc múlva kikapcsoljuk. Körülbelül ennyi idő alatt alakult át a tejszín, habból vajjá és íróvá (fehéres tejszerű víz - buttermilk). Ekkor szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsöpögni, majd miután minden író eltűnt tálkákba kanalazzuk, esetleg sütőpapírba csomagolva boltihoz hasonló formát gyurmázunk, és berakjuk a hűtőbe. Az írót kávéban, süteményekben, és bármilyen más ételben felhasználhatjuk, ahol amúgy tejet, vagy tejszínt használnánk.
cimkék:
500D,
fotográfia,
gasztro
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
erossennagyonugyesvagy :D biztosfinomlett :D
VálaszTörlésKöszi! :) Tényleg finom lett. :D
VálaszTörlés