Bár a cím instant receptet ígér, csak azért kapta ezt a nevet, mert végtelenül egyszerű, és kevés előkészületet igényel.
Kell hozzá egy (450g-os) fagyasztott réteslap, 5-6 db közepes alma, cukor és fahéj ízlés szerint.
Lereszeljük az almát, összekeverjük cukorral és fahéjjal, a kiterített réteslap közepébe tesszük (kicsit kinyomkodva belőle a levet), lazán feltekerjük, és mehet be a sütőbe 20-30 percre. Gyengébb sütő esetében, mint amilyen az enyém is, 50 percet sült. Ehhez azért hozzá kell tennem, hogy ez úgy sikerült, hogy belealudtam a főzőcskézésbe, de végülis pont idejében ébredtem.
Nagyanyáink idejében ők maguk készítették a rétes lapot, és kevertek a töltelék közé zsemlemorzsát (prézlit), valamint megkenték a tetejét tojásfehérjével/sárgájával - kinél, hogy szokás - de a mai "instant" megköveteli a 10 perces rétest.
szép a tányér :)
VálaszTörlésköszk :)
VálaszTörlés