2012. július 22., vasárnap

Elmesélhetetlenül finom diós keksz


A kép sajnos elég gyenge, ugyanis már nem voltak jók a fényviszonyok, viszont akármilyen jól sikerült volna akkor sem adná át, hogy milyen finom is ez az egyszerű ropogtatni való.

Hozzávalók:
100g margarin
200g cukor
2 csomag vaníliás cukor
200g liszt
200g dió

Elkészítés:
A diót nagyon apróra ledaráljuk. Egy tálba összeöntjük a hozzávalókat, jól eldolgozzuk, és betesszük a hűtőbe egy órára. Ne ijedjünk meg, ha a tészta szétesik, és nem hasonlít a hagyományos kekszek masszájához. Ez ilyen kell legyen. :)
Mikor eltelt az idő előmelegítjük a sütőt körülbelül 150 fokra. A masszát hengerré, gyúrjuk, ha esik szét nem baj, akkor csak négyszögűre lapogassuk meg, majd egy éles késsel vékony fél centis szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd további 5 perc alatt a másikat.
A kekszek alja aranybarna kell legyen, ekkor karamellizálódott, ettől még finomabb, mint egy hagyományos keksz. De persze ne égessük oda sem. :)

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a receptet. Tényleg isteni finom! Én kempingezni viszem, szerinte pár perc alatt el fog tűnni. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia, 150 fokon 10 perc után még nem lehet megfordítani a sütiket nálam, mert még nagyon puhák. Biztos 150-en kell sütni?

    VálaszTörlés