2011. szeptember 9., péntek

Csirkemell mozsárban tört fűszerkavalkáddal és párolt zöldséggel.

A képen látható egészséges finomság volt a mai ebédünk. Ma négy személyre főztem, úgyhogy ahhoz mérten írom majd az adagokat. Párom és lakótársam szerint finom volt. Részemről nem különben. :D Könnyű, gyors, egészséges, és tápláló. :) Kihagytam valamit?


Tehát akkor lássuk a receptet négy személyre...
Hozzávalók:
3 db közepes sárgarépa
1 db nagy piros paprika
1 zöldborsó konzerv
1/4 bögre rizs
Húshoz:
1/2 kiló csirkemell
1 k.k. mustármag
1 k.k. szerecsendió
1 k.k. szójaszósz
2 k.k. ketchup
szárított csípős paprika


Elkészítés:
A húshoz a száraz fűszereket összetörjük mozsárban, majd rászórjuk a húsra és hozzátesszük a szójaszószt, meg a ketchupot. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, de ha fél napot hagyjuk sem baj. Közben a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, mikor pedig kicsit színt váltottak pár milliliter vízzel fedő alatt megpároljuk. Majd a húst is megsütjük, úgy, hogy pici barnás kérget kapjon. Végén hozzákeverjük a zöldségekhez a rizst és összemelegítjük. Ennyi. :)

U.I.: Elnézést a fotókért. Nem hoztam ki belőle a maximumot, de rettentően siettem vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése