2011. február 16., szerda

Őket meg kell ismerni

Amy MacDonald - a skót származású énekesnő 2007-ben tűnt fel. Akkori nagy slágere a This Is The Life című szám (amit már biztosan hallott mindenki rádióban vagy TV-ben), de most az új albumról hoztam egy számot. Szerintem hangját és kiejtését tekintve egyaránt mondható különlegesnek és egyedinek.








Akikkel még szintén "kötelező" megismerkedni az a Florence + The Machine. A zenéjük magáért beszél. A britt banda előadásmódjában a hatáskeltésre koncentrál, és zenéjükből kihallatszik az angolzsász-garázs-punkrock. A honlapjuk is szó szerint lélegzik, annyira eleven a zenéjük.

Az énekesnő a zenéjükről: „A zene egy varázslat, ahol nincsenek áldozatok. Egy olyan öngyilkosság, amiben soha nem halsz meg, ami felpörget, az egekbe emel, és elröpít valahová. Azt akarom, hogy ha az én zenémet hallgatod, úgy érezd magad, mint amikor élvezed a napsütést, de leég a hátad, amikor úszol a tengerben, de közben nem kapsz levegőt. Ez egy olyan életérzés, ami ellenállhatatlan, de egyben megsemmisít, ami teljesen körbe kerít, és nem tudsz szabadulni tőle, mint az első szerelem, ami felrobbantja a szíved és kiégsz benne.”







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése