2011. május 30., hétfő

Cigány pecsenye, nyárs, rablóhús, saslik

Ez a recept csak ötletadónak került fel, mindazoknak, akik meg nem tudták eldönetni, hogy mi legyen a holnapi ebéd.
Nem írok különösebb hozzávalókról, mert készülhet akármiből, ami éppen van otthon, de az alap: valamilyen hús, szalonna, hagyma, paprika. A hozzávalóknál a feltétel csak annyi, hogy kellőképpen kemény legyen ahhoz, hogy ne potyogjon le a nyársakról. Süthető a szabadban rácson, vagy a konyhában is serpenyőben. Otthon elkészítve ügyeljünk arra, hogy a végek is süljenek jól meg.
Az enyém disznó húsból készült, mert éppen az volt háznál, és a fent felsoroltakból, plusz volt itthon kevés koktél paradicsom, ugyhogy azt is félbevágtam, és húztam is rá a nyársakra. + Só, bors (az új darálómból)

Köretként ma egyszerű rizs volt, mert nem volt egyéb itthon, de anyukám mindíg egy nagyon finom krumplis köretet készített.
Hozzávalók:
5-6 közepes krumpli (főtt)
fél kiló uborka
házi majonéz

Elkészítés: A krumplit és az uborkát üsszevégjuk, ráöntjük a majonézet, és kész is.

Hogy minden legyen szép kerek, egész, a majonéz receptjét is leírom:
1 tojás, 1 t.k. mustár, ez mind bele a robotgépbe, és kicsidenként annyi olajat öntünk hozzá, amíg kifehéredik, és kívánt sűrűségű nem lesz.

2 megjegyzés: