2011. június 20., hétfő

Hagyományos uborka saláta

Ezt a könnyed nyári salátát ajánlom nehéz főételek mellé, pl.: pörkölthöz, gulyáshoz, tokányokhoz, szárazbabfőzelékhez, stb. Nagyon egyszerű, mégis remekül feldobja a már megszokott ételeket.


Hozzávalók:
3-4 nagyobb uborka
2 szík fokhagyma
ecet, só, cukor

Elkészítés:
Alaposan megmossuk, meghámozzuk az uborkákat, és vékonyan felszeleteljük. Rátörjük a fokhagymát, és ráöntjük a cukros-ecetes vizet. Hagyjuk összeállni egy órát.

Cukros-ecetes víz:
3 púpozott t.k. cukor
3 t.k. ecet
1 t.k. só
2-3 dl víz
Elkeverjük a vízben a többi hozzávalót, amíg a cukor és a só elolvad. Ha valaki édesebben/savanyúbban szereti módosíthat az arányokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése