2011. július 31., vasárnap

Nagymamám darázsfészke avagy az igazi vajas darázsfészek


Elég rég szemezek már a darázsfészekkel. Nagyon rég kívántam. Tegnapelőtt barátnőmmel nekiálltunk megsütni. Sajnos az élesztővel gondok akadtak, ezért kicsit rágós lett, de ha ezzel nem lett volna gond finom puha foszlós lett volna.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dkg cukor
3 tojás
2dl tej
csipet só 
Töltelék:
15 dkg margarin
5 dkg cukor
Locsolni:
2 dl tej
3dkg cukor

Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben, és belekeverjük a tojással a lisztbe. Jól összegyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk. A töltelékhez elkeverjük a margarint és a cukrot, majd rákenjük. Feltekerjük mindezt, és 4,5 cm-es darabokra vágjuk. A tepsibe lábra helyezzük őket, 1cm távolságra egymástól.
10-15 perc sütés után meglocsoljuk a cukros tejjel, és ezután 10 percenként locsolgatjuk a darázsfészkeket amíg megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése